Postet nga: Autoriteti i Konkurrencës

Autoriteti Kosovar i Konkurrencës heton ATK-në

Autoriteti Kosovar i Konkurrencës ka njoftuar se është duke e hetuar Administratën Tatimore të Kosovës, për mos zbatim të Udhëzimit Administrativ për Shfrytëzimin ...

AKK parandalon rritjen e çmimit të çimentos

Inspektorët hetues të Autoritetit Kosovar të Konkurrencës (AKK) kanë bërë monitorimin e tregut të çimentos, pas informatave që kanë marrë gjatë ditës së shtunë për ...

Prestreshi: Duhet të monitorohen çmimet e produkteve nga Serbia dhe Bosnja

Kryetari i Autoritetit Kosovar të Konkurrencës, (AKK) Valon Prestreshi ka njoftuar se ka mbledhur komisionin e AKK-së për të krijuar grupin punues të hetueseve për monitorimin e ç...

Prestreshi: Rritja e çmimit të bukës, shkelje e Ligjit për Mbrojtjen e Konkurrencës

Çmimi i miellit dhe bukës pas vënies së masës prej 10 për qind u rrit sot fillimisht në që qytëtin e Prizrenit.

Autoriteti i Konkurrencës 'heton' bankat

Bankat në Kosovë janë nën përcjelljen e Bankës Qendrore të Kosovës (BQK) dhe Autoritetit Kosovar të Konkurrencës (AKK), për veprimet e tyre, siç thuhet, ...

Komisioni Evropian ndërhyn në monopolin për homologimin të automjeteve

Komisioni Evropian ka dërguar ekspertë të saj në Kosovë që të monitorojnë korrigjimin e Udhëzimit Administrativ të Ministrisë së Infrastrukturës që e "trash" monopolin në homologimin e ...

Autoriteti i Konkurrencës nis hetime ndaj kompanive ofertuese për citostatikë

Autoriteti Kosovar i Konkurrencës ka filluar hetime ndaj tre kompanive që dyshohen se kanë bërë marrëveshje të fshehtë për të ofertuar me çmim jo-real barna pë...

Trashja e monopolit në homologim të automjeteve në kundërshtim me Ligjin

Autoriteti i Konkurrencës thotë se Udhëzimi Administrativë për përcaktimin e kushteve dhe procedurave për homologim të mjeteve rrugore është në kundërshtim me Ligjin e ...