Postet nga: autizmi

Elioni me prindërit e tij. Fotografia: Denis Sllovinja / K2.0

‘Unë jam krenar me djalin tem’

Prindërit e fëmijëve me autizëm kryejnë punët që shteti padrejtësisht ua ka hedhur mbi supe.

Të folurit e tepërt mund të sinjalizojë gjendje të shëndetit mendor

Gabimi mund të jetë një tipar personaliteti, por mund të rrjedhë edhe nga ADHD, autizmi, çrregullimi i ankthit të përgjithësuar dhe çrregullimi bipolar.

Nëntë fakte rreth çrregullimit të spektrit të autizmit

Çrregullimi i spektrit të autizmit (ASD) është një gjendje e zhvillimit të trurit që ndikon në mënyrën se si një person percepton dhe socializohet me njerëzit e ...

Kurti: Do të shtohet numri i asistentëve për mbështetjen e fëmijëve

Zyra për Qeverisjes të Mirë në kuadër të Zyrës së Kryeministrit, në bashkëpunim me organizatën “Autizmi”, organizoi sot një konferencë të përbashkët me ...

Marshohet në Ditën Botërore të ndërgjegjësimit për autizmin

Nën patronatin e presidentes së Republikës së Kosovës Vjosa Osmani dhe me moton “Ec me mua, çdo hap numërohet”, kryetarja e shtetit, familjarë, shoqata dhe pë...

Prishtinë, kthehet në shkollë nxënësja me autizëm që ishte larguar javën e kaluar

Nxënësja me autizëm, e cila ishte larguar javën e kaluar nga shkolla “Elena Gjika” në Prishtinë është kthyer në mësim.

Dita Botërore e Autizmit

Sot është Dita Botërore e Autizmit e cila synon të rrisë ndërgjegjësimin dhe edukimin lidhur me çrregullimet e spektrit të autizmit dhe përmirësimin e jetë...

Largimi nga puna, opsioni i vetëm që të kujdeset për vajzën

Blinera Gashi dhimbjen për humbjen e nënës nuk mund ta shprehë me fjalë. Njëmbëdhjetëvjeçarja mërzinë e shpreh duke qarë kur shikon fotografitë ...