Postet nga: Artistët

Instituti Albanologjik kujton doajenët e këngës dhe valles shqipe

Dega e Folklorit e Institutit Albanologjik të Prishtinës (IAP) do të kujtojë të enjten e ardhshme doajenët e këngëve dhe vjellave shqipe, të cilat u ndanë ...

Njohës të fushës së artit flasin për adaptimin e ish shtëpisë së mallrave 'Gërmia' në sallë koncertale

Komuna e Prishtinës ka shpallur projektin fitues për adaptimin e ish shtëpisë së mallrave ‘Gërmia’ në sallë të koncerteve.

Artistët në mbështetje të luftës së drejtë të popullit shqiptar 

Artistë të skenës së teatrit dhe filmit kanë nisur një fushatë mbështetje dhe solidarizimi për luftën e drejtë të popullit shqiptar. 

Artistët bartësit kryesor të problemeve që po karakterizojnë Teatrin Kombëtar

Periudha e vështirë që është duke kaluar Teatri Kombëtar i Kosovës për vite me radhë është pasojë e vetë komunitetit kulturor, sidomos e atyre që janë ...

Shpend Ahmeti i Kërkon Qeverisë 96 Mijë Euro në Vit për 20 Artistë të Rinj

I pari i Prishtinës, Shpend Ahmeti përmes profilit të tij në facebook ka njoftuar se Komuna e Prishtinës i ka bërë kërkesë Ministrisë së Financave ...

Një Vit Përpjekje për Afrim Kulturor Kosovë-Serbi

Biroll Urcan, kooridnator brenda kësaj organizate tha se ky vit ishte i ngarkuar pozitivisht në aspektin e ngjarjeve kulturore në mes të këtyre dy vendeve.