Postet nga: Artistët

MKRS blen 80 vepra arti për 300 mijë euro

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka publikuar listën e blerjes së veprave të artit, sipas thirrjes për blerje të veprave të artit nga artistë vendorë pë...

Manifesta emëron artistët për edicionin e Prishtinës, gati gjysma e tyre nga Kosova 

Manifesta, bienalja e mirënjohur mobile evropiane, e ka zbuluar listën e artistëve për edicionin e saj të vitit 2022, që do të hapet në Prishtinë më 22 korrik.

Artistët afganë falënderojnë Shqipërinë përmes një murali

Disa artistët afganë të strehuar në Shqipëri pas depërtimit nga Afganistani, përmes një murali të punuar në njërën nga ballinat e ndërtesave në ...

Ministri Çeku ballafaqohet me artistët protestues, kërkon dëshmi për akuzat për blerje të veprave të artit

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Hajrulla Çeku, është ballafaquar sot paradite me artistët të cilët po kundërshtojnë vendimin për blerjen e veprave të artit ...

Nesër do të protestohet kundër vendimit të Ministrisë së Kulturës për blerjen e veprave të artit

Lista përzgjedhëse e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sporti për blerjen e veprave të artit nga artistë tanë në kuadër të Pakos së rimëkë...

Ekspozita për pandeminë hapet në Galerinë Kombëtare

Në Galerinë Kombëtare të Kosovës është hapur dje në mbrëmje ekspozita “Arti gjatë pandemisë: Bazuar në ngjarje të vërtetë”.

Hapet festivali ‘Mirëdita, dobar dan!’, organizatorët bëjnë thirrje për paqe  

Me thirrje për paqe e bashkëpunim për të kaluar problemet dhe paragjykimet në mes të shqiptarëve dhe serbëve, ka nisur sonte në Prishtinë edicioni i ...

Disa DJ e vetëm ndonjë grup muzikantësh, kanë përformuar për dhjetë vjetet e festivalit më të madh të muzikës në Serbi “Exit Festival”

Çdo vit, në Kështjellën e “Petrovaradin” afër Novi Sadit në Vojvodinë (Serbi) organizohet festivali ndërkombëtar i muzikës, “Exit Festivali”.