Postet nga: Arte

Arti i tatuazheve: Histori e krenarisë, paragjykimeve dhe e pop-kulturës

Shekuj më parë, arti i tatuazheve festohej si një ndër format më të larta të artit në Ballkan. Me kalimin e viteve, kjo praktikë kritikohej secilën herë e ...

Shkolla Verore bën bashkë artistë, filozofë e sociologë vendor e ndërkombëtarë

Qendra për Art Bashkëkohor Prishtina, sot ka bërë hapjen zyrtare të edicionit të katërt vjetor të Shkollës Verore, pjesë e së cilës do të ...

Nesër Mblidhen Studiuesit dhe Dashamirët e Shqipes

Në hapje të këtij seminari mysafirë do të jenë dhe Kryeministri Mustafa së bashku me kreun e Kuvendit Kadri Veseli.

Mercan Dede Ndezi Tingujt e Javës së Xhazit Turk

Përmes një bashkërendimi të mahnitshëm mes tingujve mistikë Sufi, xhazit delikat dhe duartrokitjeve të përsëritura nga audienca e gjallë, Mercan Dede dhe katërshja e ...

Filmi “Të Paidentifikuarit” i BIRN-it, u Shfaq në Dokufest

Ky film i prodhuar nga Rrjeti Ballkanik për Gazetari Hulumtuese (BIRN) i kthen shikuesit pas në vitin 1999, në fshatrat Lubeniq, Qyshk, Pavlan dhe Zahaq pranë Pejës në Kosovë, ...

Jehonë e Shfaqjes mbi Persekutimin e Gejëve nga Nazistët

Për Alban Ukajn vështirësia e vetme për ta puthur një aktor tjetër mashkull në skenë në shfaqjen “Bent” ishin mustaqet e trasha të Radovan Vujoviqit.

Ligji Shkelet Duke Zgjedhur Mbrojtësit e Të Drejtës së Autorit

Ministria e Kulturës e udhëhequr nga Memli Krasniqi ka përzgjedhur, pa bazë ligjore, më herët gjatë këtij muaji, shtatë ndërmjetësues të cilët ...