Postet nga: arsimi profesional

Tri profile të zanateve përfitojnë trajnime në biznese

Mbi 200 persona janë certifikuar për tu bërë trajnerë që do të mundësojnë trajnimin e nxënësve që vijnë nga shkollat profesionale kosovare.

Mungesat e shkollave të zanatit në Kosovë

Paragjykimi dhe mungesa e pajisjeve po konsiderohen disa prej arsyeve kryesore pse arsimi profesional nuk është treguar shumë i suksesshëm në Kosovë.

Sonte në Jeta në Kosovë, arsimi profesional dhe tregu i punës

Sonte në emisionin ‘Jeta në Kosovë’ do të diskutohet lidhur me arsimin profesional në Kosovë dhe përgatitjen e nxënësve për tregun e punës.

Shkollat e zanatit paragjykohen në Kosovë

Aftësimi Profesional, Nevojë Për Tregun e Punës në Kosovë

Hulumtimi i Instituti Demokraci për Zhvillim (D4D) prezantoi hulumtimin që ka të bëjë me rritjen e mundësive për nxënësit dhe të diplomuarit e ...

Ramiz Kelmendi: Arsimi nuk po Arrin të Sigurojë Punësim

Ramiz Kelmendi u zotua se do të ketë përkushtim të veçantë qeveritar në lidhjen e arsimit profesional me bizneset që sipas tij rezulton me ulje të papunësisë.

Bajrami: Punësimi i të Rinjve Prioritet i MAShT-it

Punësimin si prioritet të Ministrisë së Arsimit, ministri Bajrami e përmendi në konferencën hapëse të projektit  “Java e të Mësuarit gjatë Gjithë Jetës - ...

Kosova Lakmon Arsimin Profesional Gjerman

Në konferencën e organizuar nga Zyra e GIZ-it në bashkëpunim me Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale sot me temën “Krijoni lidhjet për Kosovë“, ...