Postet nga: arkivi

Adem Demaçi kujtohet në 16-vjetorin e Pavarësisë, Arkivi hap ekspozitën "Vdes kur dua vet" (FOTO)

Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës ka hapur ekspozitën “Vdes kur dua vet”, kushtuar jetës dhe veprës së Adem Demaçit.

Me 320 mijë euro AKP-ja synon të sistemojë dhe arkivojë gjithë dokumentet e Ndërmarrjeve Shoqërore

Agjencia Kosovare e Privatizimit (AKP), ka njoftuar se është duke synuar që me 320 mijë euro, të sistemojë dhe arkivojë të gjitha dokumentet masive të Ndërmarrjeve Shoqërore që i ...

Si të shkarkoni arkivin tuaj në Twitter?

Të gjithë ata që shqetësohen për jetëgjatësinë e shërbimit në këtë platformë mund të ruajnë tweet-et, foto/videot dhe mesazhet direkte.

Anëtarja e Bordit: Arkivi i RTP-së është jashtë kushteve elementare për ruajtje të materialeve

Anëtarja e Bordit të Radio Televizionit të Kosovës, Shukrije Rama ka folur për gjendjen e arkivit të Radio Televizionit të Prishtinës (RTP).

Faturat e Fondit të 3 % - it në Arkivin e Kosovës - VIDEO

Mbi 36 mijë fatura të Fondit të 3 % -it janë dorëzuar në Agjencinë Shtetërore të Arkivave të Kosovës (ASHAK). Këto fatura të Fondit të financimit të Republikës ...

Ekspozita ‘Një arkiv në nënçati’, historiku i pa treguar i Galerisë Kombëtare

Dhjetëra katalogë, shkrime gazetash, vepra arti e dokumente tjera të ruajtura në arkivin e Galerisë Kombëtare të Kosovës (GKK) janë ekspozuar sot në kuadër të ekspozitë...

Projektligji i ri për Kinematografinë, ‘Kosovafilmi’ shndërrohet në arkiv

“Kosovafilmi”, ish-ndërmarrja shoqërore për prodhimin, shfaqjen dhe distribuimin e filmit, me Projektligjin e ri për Kinematografinë, parashihet të shndërrohet në arkiv të filmit, në kuadë...

Sonte në Jeta në Kosovë : Misteri i Arkivave të “Rilindjes”

Sot në emisionin ‘Jeta në Kosovë’ do të shfaqet dokumentari për Misterin e Arkivave të Rilindjes.