Postet nga: arkivat

Sekret: Dosjet e inteligjencës nga epoka jugosllave të Malit të Zi qëndrojnë të mbyllura

Mali i Zi ka shmangur hapjen e arkivave të shërbimit sekret jugosllav UDBA, pavarësisht legjislacionit që do ta bënte të mundur këtë, nga frika se sekretet ...

Hapja e arkivave, Bislimi sqaron deklaratat

Zëvendëskryeministri i parë i Kosovës, Besnik Bislimi, ka thënë se qasja në arkivat shtetërore të Kosovës dhe Serbisë do të krijonte mundësi të ...

Sfida e digjitalizimit të arkivave në Kosovë

Miliona faqe dokumente të prodhuara nga institucionet publike në Kosovë ruhen vetëm në formatin fizik në arkiva tradicionale, ku qasja nga jashtë është e vështirë dhe kryhet vetë...

Dialogu Kosovë-Serbi, Andin Hoti jep sqarim lidhur me dakordimin për hapjen e arkivave të luftës

Andin Hoti, kryesuesi i Komisionit qeveritar për personat e zhdukur dhe kryetar i delegacionit për bisedime për çështjen e personave të zhdukur, ka sqaruar temat për ...

Bislimi: Në Bruksel jemi dakorduar me Serbinë që t’i hapim arkivat

Pas takimeve bilaterale dhe trilatrale në Bruksel, zëvendëskryeministri për dialog, Besnik Bislimi tha që pala serbe është dakorduar që të hapen të gjitha arkivat, duke përfshirë ...

Historia e patreguar e muhaxhirëve të Sanxhakut të Nishit

Dimri i vitit 1877- 1878 do të jetë fatal për popullsinë shqiptare të rajonit të Sanxhaku të Nishit, atëherë nën Perandorinë Osmane.

Dokumentimi i rezistencës paqësore

Përmes fotografive dhe dokumenteve të ndryshme, është prezantuar periudha e rezistencës paqësore në Kosovë e deri te shtetndërtimi.

Vatikani hap arkivat për Papën e kohës së Holokaustit

Vatikani i hapi arkivat për papatin e Piusit XII, të mbajtura sekret me dekada të tëra, me gjithë akuzat se ai e ka mbyllur njërin sy ndaj ...