Postet nga: Arian Zeka

Nevoja e shtetit për para përballë vështirësive të bizneseve për pagesën e tatimeve në pandemi

Kanë mbetur më pak se 10 ditë kur Administrata Tatimore e Kosovës mund të fillojë bllokimin e llogarive të bizneseve të cilat nuk do t’i paguajnë obligimet tatimore deri ...

Drejtori i OEAK, i shqetësuar me grabitjet e bankave në Kosovë

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë (OEAK) organizoi tryezë diskutimi me guvernatorin e BQK-së, Fehmi Mehmeti, drejtorin e OEAK, Arian Zeka dhe disa biznesmenë kosovarë lidhur me ndikimin e sektorit bankar ...

Oda Amerikane: Kosova ende po çalon në tërheqjen e investimeve të huaja direkte

Zëvendëspresidenti i “The Heritage Foundation”, James Jay Carafano ka vizituar Odën Amerikane në Prishtinë ku ka diskutuar për mundësitë e investimeve dhe bashkëpunimin në ...

Albin Kurti kërkon që Kosova të ketë Bankë Investive Zhvillimore

Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, u takua sot me Drejtorin Ekzekutiv të Odës Ekonomike Amerikane në Kosovë, Arian Zekën me të cilin diskutuan rreth politikave ...

Zona e Veçantë Ekonomike Amerikane nxit bashkëpunimin mes Kosovës dhe shtetit të Iowas

Drejtuesit e Odës Ekonomike Amerikane në Kosovë, kanë zhvilluar një takim me përfaqësuesin e Gardës Kombëtare të Iowas, Gjeneralin e Gardës Kombëtare të ...

Zeka: Të jetësohet zona e veçantë ekonomike amerikane

“Investitorët amerikanë janë të interesuar për një zonë të veçantë ekonomike në Kosovë ku do të mund t’i gjenin kushtet minimale infrastrukturore për të shtrirë ...

Greg Delawie: Gjeni Mënyra për ta Luftuar Korrupsionin!

Përkrahja e Qeverisë dhe gjyqësorit për një klimë më të favorshme për zhvillim ekonomik, luftimin e korrupsionit, investimin në arsim, lëvizjen e lirë e të ...

Ministri Paralajmëron Nënshkrimin e Kontratave për TC ‘Kosova e Re’

Mjedisi afarist për nxitjen e investimeve shihet si problematikë nga Ministritë e dikastereve ekonomike dhe Banka Botërore, ndërsa problemi kryesor qëndron te furnizimi me energji elektrike, ...