Postet nga: argjentinë

Gratë ruse dynden në Argjentinë për të lindur

Sipas të dhënave të migracionit të Argjentinës, rreth 11 mijë gra ruse kanë shkuar në atë vend që nga fillimi i vitit 2022. Shumë prej tyre ishin shtatzëna dhe ...

Argjentinë: Biznesi me gratë shtatzëna ruse

Prokuroria në Argjentinë zhvillon hetime kundër një rrjeti, që josh gratë shtatzëna ruse për të lindur atje.

Argjentina kalon shifrën prej një milion rasteve me COVID-19

Argjentina ka kaluar shifrën prej një milion rasteve me koronavirus, teksa në kryeqytet, Buenos Aires është regjistruar numri më i madh i infektimeve të reja.

Presidenti i Argjentinës propozon legalizimin e abortit

Presidenti i Argjentinës, Alberto Fernandez, ka thënë se brenda 10 ditëve do të dërgojë për miratim një projektligj për legalizim të abortit.

Argjentina në prag të legalizimit të abortit

Dhoma e ulët e Parlamentit të Argjentinës ka mbështetur një legjislacion që kthen abortin në veprim ligjor në 14 javët e para të shtatzënisë.

Vdes Diktatori i Fundit i Argjentinës

Diktatori i fundit argjentinas, Reynaldo Bignone, i cili vuante dënimin me burgim të përjetshëm, vdiq sot në moshën 90-vjeçare në një spital ushtarak të Buenos ...

Argjentinë: Prokurori që Kundërshtoi Ish-Presidenten është Vrarë

Një gjyqtar në Argjentinë thotë se prokurori i cili ishte gjetur i vdekur vetëm disa ditë pasi e kishte akuzuar ish-presidenten, Cristina Fernandez, për fshehjen e rolit të ...

Rusia Ofron Ndihmë për Gjetjen e Nëndetëses së Argjentinës

Presidenti i Rusisë, Vladimir Putin, i ofroi presidentit të Argjentinës ndihmë në gjetjen e një nëndetëseje, e cila është zhdukur në Atlantikun Jugor një javë më parë, ...