Postet nga: antibiotikët

"I japim edhe pa recetë" – Paratë në kuletë, antibiotikët në xhep

Pak më shumë se shtatë euro e 60 centë mjaftojnë për t’i blerë dy lloje antibiotikësh në barnatore në Prishtinë.

Kërcënimi i padukshëm i super-baktereve

Rezistenca ndaj antibiotikëve është në rritje, duke i bërë shkencëtarët të fokusohen në parandalimin dhe përdorimin e përgjegjshëm të ilaçeve.

Ministria e Shëndetësisë prezanton udhëzues për përdorimin e antibiotikëve

Ministria e Shëndetësisë ka prezantuar sot një udhëzues për përdorimin e antibiotikëve në kujdesin parësor shëndetësor, për t’u pë...

Gjatë pandemisë ka pasur keqpërdorim me antibiotikë

Lul Raka, mikrobiolog, në emisionin “Kallxo Përnime” ka thënë se në kohën e pandemisë është bërë keqpërdorim masiv me përshkrim të antibiotikëve.

Aditivët që nuk duhet të përzihen

Aditivët apo vitaminat mund të ndërveprojnë jo vetëm me njëra-tjetrën, por edhe me medikamentet që mund t’i merrni. Një ofrues i kujdesit shëndetë...

Sa më shumë që i pimë antibiotikët, aq më pak na ndihmojnë

 

Miliona njerëz po vdesin nga infeksionet që u rezistojnë ilaçeve

Infeksionet e shkaktuara nga bakteret rezistuese ndaj antibiotikëve, kanë lënë të vdekur më shumë se 1.2 milion persona më 2019, është thënë në atë që është përshkruar si ...

OBSH: Antibiotikët nuk përdoren për parandalim apo trajtim të COVID-19

Organizata Botërore e shëndetësisë ka bërë të ditur se antibiotikët nuk e trajtojnë COVID-19, pasi këta të fundit përdoren vetëm për ...