Postet nga: anëtarësimi në unesco

Kosova karshi INTERPOL-it dhe UNESCO-s, pas skadimit të moratoriumit

Gjumi një vjeçar i diplomacisë kosovare, ishte paraparë të mbaronte më 4 shtator të këtij viti, kur edhe përfundonte moratoriumi që parashihte që Kosova të mos aplikoj në ...

Kosova Shtyn Aplikimin edhe në UNESCO

Përmes një njoftimi, Ministria e Punëve të Jashtme e Kosovës tregon se ka shtyrë edhe aplikimin për anëtarësim në UNESCO.

MPJ e Pasigurt për Aplikim në UNESCO

Zëvendës Ministri i Punëve të Jashtme, Valon Murtezaj në emisionin ‘Jeta në Kosovë’ tha se ende nuk dihet nëse Kosova do të aplikojë sivjet për ...

Sonte në ‘Jeta në Kosovë’: Hezitimet e Kosovës për UNESCO

Sonte në ‘Jeta në Kosovë’: Hezitimet e Kosovës për UNESCO

Përfaqësues të institucioneve dhe shoqërisë civile përballë Jeta Xharrës diskutojnë arsyet e dështimit të Kosovës për pranim në UNESCO dy vjet më ...

Minutat e Fundit: Aplikimi i Kosovës për UNESCO

Pothuajse asgjë nuk ka ndryshuar në raport me anëtarësimin e Kosovës në UNESCO krahasuar me vitin 2015. Të gjitha veprimet dhe gabimet në hapa, të bëra para ...

‘Anëtarësimi në UNESCO, i Lidhur me Ruajtjen e Trashëgimisë Serbe’

Çështja e pranimit të Kosovës në UNESCO dhe trashëgimia kulturore serbe janë trajtuar në një diskutim të organizuar nga Qendra Multimediale në bashkëpunim me Institutin e Filozofisë  ...