Postet nga: Ambient

Komuna e Gjilanit dhe FSK-ja pastrojnë ambientin dhe mbjellin drunj te penda e Livoqit

Komuna e Gjilanit dhe Regjimenti i Parë i Forcave Tokësore të FSK-së dhe Agjencionin për Zhvillim Rajonal Lindje, kanë bërë sot pastrimin e ambientit dhe kanë mbjellë ...

Aktivistët pastrojnë "Mirushën", largojnë 80 thasë mbeturina (FOTO)

Aktivistë të ambientit, qytetarë e dashamirës së natyrës kanë mbledhur dhe larguar 80 thasë mbeturina nga Mirusha.

Aktivisti mjedisor thotë se në Kosovë të gjitha hidrocentralet janë ilegale

Ardian Ndrecaj, aktivist mjedisor nga ‘Grupi për Mbrojtjen e Ujërave’ në debat përballë Jeta Xharrës, tha se të gjitha hidrocentralet në Kosovë janë ilegale prej fillimit ...

Gazetari i KALLXO.com shpërblehet me çmim për hulumtimin për ambient

Organizata ÇOHU ka ndarë tri çmime për shkrimet më të mira që trajtojnë tema të ambientit, të publikuara në mediat online dhe të shkruara të Kosovës në periudhë...

Sot fillon "Green Festival"

Sot fillon festivali multidisiplinar "Green Festival", i cili përmban program edukativ dhe kulturor që ka për qëllim ndërgjegjësimin e shoqërisë për çështjet mjedisore.

Buxheti 2020 - Qeveria Kurti më pak projekte të reja për mjedisin

Qeveria e Kosovës në buxhetin për vitin 2020 ka ndarë 27,375,097 euro për investime në mjedis, përkatësisht rreth 10 milionë euro më pak se vitin e kaluar.

Mjedisi nuk është peisazh

Ajrin që e kemi frymë, ujin që e kemi jetë, biodiversitetin që e kemi burim, qetësinë që e kemi shëndet, pemët që i kemi fllad, netët ...

Dita e Tokës Shënohet me Drekë të Kushtueshme

Edhe pse Kosova vuan nga ndotja e ajrit, Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, e drejtuar nga Ferat Shala, nuk e ka pasur problem që t'i shpenzojë mbi 12 mijë ...