Postet nga: Alzheimer

Një studim i 500,000 të dhënave mjekësore i ndërlidh viruset me sëmundjen e Alzheimer  

Një studim i rreth 500,000 të dhënave mjekësore ka sugjeruar se infeksionet e rënda virale, të tilla si encefaliti dhe pneumonia e rrisin rrezikun e sëmundjeve neurodegjenerative ...

Donanemab, ilaç me rezultate premtuese kundër Alzheimerit

Një ilaç i ri, donanemab, është duke u përshkruar si pikë kthesë në luftën kundër Alzheimerit, pasi një testim global ka treguar se ai e ngadalëson ...

Shëndeti - Një ilaç i ri e ngadalëson sëmundjen e Alzheimerit me një të tretën

Mund të futemi në epokën e trajtimeve të Alzheimerit pasi ilaçi i dytë në më pak se një vit është treguar se ngadalëson këtë sëmundje.

A i jemi afruar gjetjes së një ilaçi për Alzheimerin?

Një dozë e madhe optimizmi vjen nga një deklaratë për shtyp e lëshuar në muajin shtator nga Eisai, një firmë farmaceutike japoneze, dhe Biogen, një bioteknologji amerikane e ...

Ahtisaari tërhiqet nga angazhimet publike

Ish-ndërmjetësuesi kryesor i Kombeve të Bashkuara për zgjidhjen e statusit të Kosovës dhe ish-presidenti finlandez, Martti Ahtisaari, ka hequr dorë nga të gjitha aktivitetet publike pë...

SHBA miraton medikament të ri për sëmundjen e Alzheimerit

Administrata e Ushqimit dhe Barnave në SHBA (FDA) miratoi të hënën ilaçin Aducanumab të kompanisë Biogen për trajtimin e sëmundjes së Alzheimerit.