Postet nga: Alban Zeneli

Gazetarët duhet të edukohen për sigurinë e tyre 

Gazetarët duhet të trajnohen e pajisen me mjete mbrojtëse personale.

Ripublikimi i pasigurt i informacioneve

Mungesa e standardeve profesionale në media dhe portale në Kosovë ka krijuar një ambient ku lajmet e pavërteta ripuplikohen pa kaluar në filtrin bazik të redaktimit. Hulumtimet e fundit ...

Falsifikimi i fotove e materialeve prej luftës në Ukrainë dhe mosverifikimi i tyre nga mediat

Me fillimin e sulmit ushtarak të Rusisë në Ukrainë kanë filluar edhe publikimet e fotove e materialeve të falsifikuara, që përdoren si tregues i situatës në vend dhe ...

Lajmet e rreme për donacionet e qeverisë apo tërheqjen e parave nga Trusti

Kohëve të fundit, në kuadër të publikimeve të lajmeve dhe përmbajtjeve të tjera në internet, është rritur shpërndarja e linqeve (vegzave), që përmes titujve ftohen ...

Pse duhet të bëhet obligative lënda ‘Edukimi për Media’?

Fëmijët në Kosovë qëndrojnë gjatë në internet por nuk mësojnë në shkollë sesi të mbrohen nga përmbajtja që shohin aty.

Cilat janë keqfunksionet e medias?

Në shoqëritë demokratike, media konsiderohet si pushtet i katërt, pas ekzekutivit, legjislativit dhe gjyqësorit. Ajo i ndihmon qytetarët që të jenë të informuar për aktualitetin.

Premtimet e fushatës zgjedhore që çojnë në përqeshje të kandidatëve

Premtimet e ndryshme, të cilësuara shpesh të pambulesë e arsyeshmëri, të panevojshme e pothuajse boshe, të pavend të patakt e me nuanca ofenduese, karakterizojnë fushatat zgjedhore në Kosovë.

Kundërshtohet mundësia që KPM-ja mbikqyrë përmbajtjen e mediave online

Deklarata e kryetarit të Komisionit të Pavarur për Media (KPM), Xhevat Latifi rreth një ligji të ri për këtë Komision dhe mundësisë së përfshirjes së ...