Postet nga: Akreditimi

Apostolova kundër rektorëve, mbështet Agjencinë e Akreditimit

Shefja e Zyrës së BE-së, Nataliya Apostolova, është takuar sot me anëtarët e Bordit të Agjencisë së Kosovës për Akreditim (AKA), konkretisht me Këshillin ...

MAShT nuk i komenton kërkesat e rektorëve, thonë se KShC është institucion i pavarur

Rektorët e gjashtë universiteteve publike, me 21 janar të këtij viti i dërguan letër kryeministrit të Kosovës Ramush Haradinaj dhe ministrit të Arsimit, Shkencës dhe ...

Rektorët para Komisionit për Arsim: Në Excel pamë vetëm ngjyrën e kuqe

Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Kulturë, Rini, Sporte, Inovacion dhe Ndërmarrësi sot diskutoi kërkesën e gjashtë rektorëve të universiteteve publike për shkarkim të ...

(DOKUMENT) KSHC iu përgjigjet rektorëve: Nuk i plotësuat kriteret

Këshilli Shtetëror i Cilësisë (KSHC) ka reaguar ndaj kërkesës që gjashtë rektorë të universiteteve publike kishin dërguar ndaj Ministrit të Arsimit për shkarkimin ...

ORCA- rektorëve: më shumë autokritikë e punë, më pak akuza

Organizata për Rritjen e Cilësisë në (ORCA) shpreh ka reaguar ndaj reagimit e Konferencës së Rektorëve të Universiteteve Publike të Kosovës lidhur me tërheqjen ...

Shkarkimi si mjet për kontrollin e Agjencisë së Akreditimit

Vendimi i shtatorit të vitit 2017 i ministrit të Arsimit, Shyqyri Bytyqi, për shkarkimin e Këshillit Shtetëror të Cilësisë, bëri që mos të ketë shqyrtim të ...

Tërhiqet akreditimi i  74 programeve në universitete

Këshilli Shtetëror i Cilësisë, i Agjencisë së Kosovës për Akreditim në mbledhjen e saj të 61-të të mbajtur me 15 dhe 16 janar të këtij viti, ...

Këshilli Shtetëror i Cilësisë konstituon Komisionin e Ankesave

Agjencia Kosovare për Akreditim, më saktësisht Këshilli i Cilësisë ka zgjedhur komisionin e ankesave që do të trajtojë ankesat e institucioneve të arsimit të lartë ndaj ...