Postet nga: Akreditimi

Demokracia Studentore kërkon nga Haradinaj të mos ndërhyjë në punën e KSHC-së

Demokracia Studentore ka kërkuar nga kryeministri Ramush Haradinaj që të mos ndërhyjë në punën profesionale të Këshillit Shtetëror të Cilësisë, pasi sipas tyre, programet ...

Universitetet e Pejës, Prizrenit dhe Mitrovicës nuk mund të regjistrojnë studentë të rinj

Këshilli Shtetëror i Cilësisë(KShC) në mbledhjen e 74-të vendosi në favor të raporteve të ekspertëve ndërkombëtarë, të cilët rekomanduan që t’u ...

Dosja e ekspertëve ndërkombëtar që rekomandon mosakreditimin e Universitetit të Pejës

Agjencia e Kosovës për Akreditim(AKA), kishte angazhuar dy eksperte ndërkombëtare, për të vlerësuar Universitetin publik të Pejës “Haxhi Zeka”.

Dosja e ekspertëve ndërkombëtar: Kopjimi njëra nga arsyet për mosakreditimin e Universitetit të Mitrovicës

Dy eksperte ndërkombëtare që vizituan dhe analizuan punën në Universitetin publik të Mitrovicës “Isa Boletini”, konstatuan se ky institucion nuk duhet të akreditohet për shkak ...

Mbetet pezull përzgjedhja e Drejtorit të Agjencisë së Akreditimit

Agjencia Kosovare e Akredimit po vazhdon të funksionojë me ushtrues detyre për shkak se procedurat e përzgjedhjes së Drejtorit kanë mbetur pezull.

Kolegjit “ISPE” i refuzohet akreditimi i programeve të reja për vitin e ri akademik

Nëse vendimi fillestar i Këshillit Shtetëror i Cilësisë mbetet në fuqi, Kolegji ‘ISPE’ nuk mund të fillojë punën në shtatë programe studimi që i kishte ...

Akademisë së Kosovës për Siguri Publike i vazhdohet akreditimi

Krahas universiteteve publike dhe kolegjeve private, në procesin e monitorimit të cilësisë kishte hyrë edhe Fakulteti i Sigurisë Publike, i cili vepron në kuadër të Akademisë së Kosovë...

Refuzohet akreditimi i një programi në Fakultetin e Studimeve Islame

Fakulteti i Studimeve Islame i cili është institucion edukativo-arsimor nga fusha e islamistikës, në vlerësimin e Këshillit Shtetëror të Cilësisë doli me dy programe të ...