Postet nga: AKA

AKA përfundon vlerësimin e institucioneve, fillon me vlerësimin e 240 programeve

Agjencia e Kosovës për Akreditim (AKA) ka filluar me procesin e vlerësimit në distancë të 240 programeve akademike të institucioneve të arsimit të lartë.

Anëtarët e mbetur të KShC-së kërkojnë funksionalizimin e bordit

Agjencia e Kosovës për Akreditim ka mbajtur sot një takim me katër anëtarët e bordit të Këshillit Shtetëror të Cilësisë, pas dorë...

Drejtori i Agjencisë së Akreditimit denocon transferet e paligjshme të studentëve në programe

Drejtori i Agjencisë së Kosovës për Akreditim, Naim Gashi ka ngritur disa shqetësime për arsimin e lartë në drejtim të kryeministrit në detyrë, Avdullah Hoti.

"Heimerer" të pakënaqur me mos akreditimin e një programi, padisin AKA-në

Agjencia e Kosovës për Akreditim është paditur nga Kolegji “Heimerer” për mos akreditimin e një programi të nivelit Master në vitin 2018 nga ana e Këshillit Shtetë...

Ministria e Arsimit kërkon 4 persona për hartimin e një dokumenti të AKA-së

Ministria e Arsimit dhe Shkencës ka shpallur konkurs për punësimin e katër personave.

Ambasada Amerikane financon dy projekte të Agjencisë së Akreditimit, me synim kthmin në ENQA

Partneri implementues i projektit Kosovo United States Alumni (KUSA) i angazhuar nga Ambasada e SHBA-së në Prishtinë, ka nënshkruar dy kontrata me Agjencinë e Kosovës për Akreditim (...

Rrëzohet kallëzimi penal ndaj drejtuesve të bordit të KShC-së

Prokuroria Themelore në Prishtinë e ka hedhur poshtë kallëzimin penal, ndaj ish-drejtorit të Agjencisë Kosovare për Akreditim, Avni Gashi si dhe ndaj kryetarit të Këshillit Shtetërorë ...

Sot shqyrtohen akreditimet për universitete, ambasada e ShBA-së kërkon pavarësi të plotë të KShC-së

Sot, Këshilli Shtetëror i Cilësisë do të mbajë mbledhjen ku do të vendosen akreditimet institucionale për universitete dhe kolegje private.