Postet nga: Agon Maliqi

Qëndrimi i Serbisë ndaj Kosovës ‘po dëmton serbët e Kosovës’

Analisti politik Agon Maliqi shprehet se politikat e Beogradit ndaj Prishtinës po dëmtojnë serbët që jetojnë në Kosovë, të cilët do të shihen si një “kë...

Hulumtimi: Raportet Kosovë - Serbi 'në prag të luftës'

Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë (QKSS) ka mbajtur konferencën e cila pati për qëllim lansimin e gjetjeve të Barometrit Kosovar të Sigurisë - Edicioni Special ...

Kush i vendos ‘vijat e kuqe’ në dialog?

Kosova duhet t’i vendosë vijat e saj të kuqe në dialogun me Serbinë thonë njohësit e zhvillimeve politike në Prishtinë. Sipas tyre, vijat e kuqe, nënkuptojnë pë...

Lëvizja ‘Tektonike’ e Vetëvendosjes

Këtë të hënë, kryesia e Lëvizjes Vetëvendosje së bashku me grupin parlamentar mbajtën mbledhje maratonike më shumë se 6 orëshe, nga e cila dolën ...

“Jeta në Kosovë”: Pa Politikanët, Për Politikë

“Jeta në Kosovë”: Pa Politikanët, Për Politikë

Një jazz-er, një rocker, një kolumnist dhe një veterane e luftës së UÇK-së ishin pjesë e panelit në emisionin “Jeta në Kosovë”.

Déjà Vu në Rrugët e Prishtinës

Déjà Vu në Rrugët e Prishtinës

Si e sollëm punën deri te dhuna e djeshme, më masivja që rrugët e Prishtinës e kanë përjetuar ndoshta që nga marsi i vitit 2004?

Roma nuk u ndërtua për një ditë

Roma nuk u ndërtua për një ditë

Të vërtetat e mëdha janë zakonisht aq të thjeshta, sa që më së qarti shprehen me vetëm një fjali. Prandaj edhe janë popullore fjalët e urta (...

Bleona na Zhvesh të Gjithëve

Bleona na Zhvesh të Gjithëve

Ilir Shaqiri dikur përmes këngës ia përkujtonte perëndimit se jemi Evropë dhe ia kërkonte kthimin e borxhit, apo lirinë e mohuar si komb.