Postet nga: Agjencia e Kosovës për Akreditim

Prezantohet manuali për vlerësimin nga jashtë të Institucioneve të Arsimit të Lartë

Agjencia e Kosovës për Akreditim në bashkëpunim me HERAS+ kanë prezantuar sot manualin për vlerësimin e jashtëm të Institucioneve të Arsimit të Lartë.

AKA përfundon vlerësimin e institucioneve, fillon me vlerësimin e 240 programeve

Agjencia e Kosovës për Akreditim (AKA) ka filluar me procesin e vlerësimit në distancë të 240 programeve akademike të institucioneve të arsimit të lartë.

KShC shqyrton aplikacionet për akreditim dhe ri-akreditim të universiteteve

Këshilli Shtetëror i Cilësisë i Agjencisë së Kosovës për Akreditim gjatë dy ditëve të fundit ka mbajtur mbledhje në të cilat janë shqyrtuar edhe ...

27 organizata dhe 6 anëtarë të shoqërisë civile i dalin në mbështetje KShC-së

27 organizata dhe 6 anëtarë të shoqërisë civile, përmes një deklarate të përbashkët, kanë konfirmuar mbështetjen dhe vendosmërinë qytetare, për cilësi në arsimin ...

Kosovo Art Academy: Jemi institucion i vogël, s’është dashur të vlerësohemi si universitetet publike

Kolegji ‘Kosovo Art Academy’ thotë se vlerësimi institucional nga ekspertët ndërkombëtar, është dashur të bëhet ndryshe për të, për arsye se janë institucion ...

Ekspertët ndërkombëtarë: Universiteti i Prizrenit nuk e di numrin e studentëve

Ekspertët ndërkombëtar të angazhuar nga Agjencia e Kosovës për Akreditim(AKA), për vlerësimin e Universitetit të Prizrenit “Ukshin Hoti”, rekomanduan që ky universitet ...

KShC: Publiku po manipulohet, vendimet tona po përdoren për lojë politike

Këshilli Shtetëror i Cilësisë ka dalë me komunikatë për të sqaruar vendimet që ata kanë marrë për mosakreditim institucional ndaj tri universiteteve publike dhe katë...

Ministri i Arsimit emëron Osman Ismaili anëtar të bordit të Këshillit Shtetëror të Cilësisë

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi ka emëruar profesorin Osman Ismaili në pozitën e anëtarit të Këshillit Shtetëror të Cilësisë, në ...