Postet nga: Agjencia e Kosovës për Akreditim

27 organizata dhe 6 anëtarë të shoqërisë civile i dalin në mbështetje KShC-së

27 organizata dhe 6 anëtarë të shoqërisë civile, përmes një deklarate të përbashkët, kanë konfirmuar mbështetjen dhe vendosmërinë qytetare, për cilësi në arsimin ...

Ekspertët ndërkombëtarë: Universiteti i Prizrenit nuk e di numrin e studentëve

Ekspertët ndërkombëtar të angazhuar nga Agjencia e Kosovës për Akreditim(AKA), për vlerësimin e Universitetit të Prizrenit “Ukshin Hoti”, rekomanduan që ky universitet ...

KShC: Publiku po manipulohet, vendimet tona po përdoren për lojë politike

Këshilli Shtetëror i Cilësisë ka dalë me komunikatë për të sqaruar vendimet që ata kanë marrë për mosakreditim institucional ndaj tri universiteteve publike dhe katë...

Ministri i Arsimit emëron Osman Ismaili anëtar të bordit të Këshillit Shtetëror të Cilësisë

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi ka emëruar profesorin Osman Ismaili në pozitën e anëtarit të Këshillit Shtetëror të Cilësisë, në ...

Universiteti i Mitrovicës nuk hap konkurs për studentë, pret vendimin për akreditim

Universiteti i Mitrovicës “Isa Boletini”, sot ka njoftuar të interesuarit për studime në këtë universitet se hapja e konkursit për studentët potencial, do të bë...

Këshilli Shtetëror i Cilësisë pezullon punën e Komisionit të Ankesave

Këshilli Shtetëror i Cilësisë(KShC) sot ka vendosur që të pezullojë procesin e ankimimit në Agjencinë e Kosovës për Akreditim(AKA), pasi ka kuptuar se ...

Këshilli Shtetëror i Cilësisë ua rikthen akreditimet Universiteteve Publike dhe Kolegjeve private

Bordi i Këshillit Shtetëror të Cilësisë(KShC), në kuadër të Agjencionit të Kosovës për Akreditim(AKA) ka vendosur që t’ua mundësojë institucioneve ...

'Optimizëm' rreth ri-anëtarësimit të Kosovës në EQAR

Agjencia e Kosovës për Akreditim (AKA), ka mbajtur tryezë për diskutim të Raportit të Vetëvlerësimit të AKA-së, për vlerësim nga ENQA.