Postet nga: adoleshentet

Shtohen krimet nga adoleshentët në Shqipëri, 120 fëmijë të dënuar vetëm në vitin 2021

Krimet e kryera nga adoleshentët kanë ardhur në rritje përgjatë viteve të fundit në Shqipëri.

A janë 13-vjeçarët shumë të vegjël për t’i përdorur rrjetet sociale?

Kryemjeku amerikan Vivek Murthy ka vlerësuar javën e kaluar se fëmijët nën moshën 13 vjeç janë shumë të vegjël për rrjetet sociale, sepse ...

Studimi: Një në pesë adoleshentë evropianë vuan nga përdorimi i tepruar i video-lojërave

Në Evropë, një në pesë fëmijë është në rrezik të lartë të lojërave problematike (rreth 20%); Ekspozimi i djemve ndaj fenomenit (30.8%) është tre herë më i lartë se ai ...

Sipas studimit, adoleshentët e varur nga TikTok kanë një deficit të memories së punës

 

Tabuja që "mësohet" në heshtje

Elona Z.* këtë vit ka mbushur 18-vjet. Ajo pak ka fituar njohuri rreth seksualitetit, marrëdhënieve dhe sëmundjeve që mund të transmetohen.

Vaksina Pfizer, 100% efikase te adoleshentët pas katër muajve

Kompanitë Pfizer dhe BioNTech kanë thënë se vaksina e tyre kundër koronavirusit ka qenë 100 për qind efikase te fëmijët e grup-moshës 12-15 vjeç, katë...

Vendet e BE-së nisin vaksinimin e adoleshentëve

Rumania dhe Italia nisin sot vaksinimin e adoleshentëve kundër koronavirusit, duke u bërë vendet e para të Bashkimit Evropian që bëjnë një gjë të tillë.

EMA mbështet vaksinimin e adoleshentëve me vaksinën Pfizer/BioNTech

Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) më 28 maj mori vendim për të lejuar përdorimin e vaksinës kundër koronavirusit të Pfizer/BioNTech për fëmijët nga 12 ...