Postet nga: admovere

Admovere: Politikat e arsimit të lartë në Kosovë për komunitetet jo-shumicë nuk iu përshtaten nevojave të tyre

Organizata jo-qeveritare për drejtësi tranzicionale dhe edukim “ADMOVERE” përmes një hulumtimi ka nxjerrë në pah mangësitë e politikave të arsimit të lartë për komunitetet jo-shumicë ...

ADMOVERE: Gjysma e nxënësve të komuniteteve nuk e kanë ndjek mësimin online

ADMOVERE ka publikuar raportin për komunitetet rom, ashkalinjë dhe egjiptian gjatë kohës së pandemisë COVID-19.

Elektroenergjetika rrezikon të mbyllet, kërkohen masa urgjente nga UP

Departamenti i Elektroenergjetikës rrezikon të mbyllet si pasojë e mungesës së stafit akademik. Kështu është thënë sot gjatë prezantimit të të gjetjeve nga një hulumtim i ...

'ORCA’ dhe ‘Admovere’ gjuajnë me baltë Rektoratin - VIDEO

Organizatat që merren me cilësinë në arsimin e lartë në Kosovë, ‘ORCA’ dhe ‘Admovere’, sot përmes një aksioni simbolik para Rektoratit të Universitetit të Prishtinës, kanë akuzuar ...

VIDEO – Protestuesit gjuajnë me baltë Rektoratin e UP-së

Organizatat Admovere dhe ORCA kanë gjuajtur me baltë objektin e Rektoratit të Universitetit të Prishtinës gjatë një proteste të mbajtur sot para selisë së Rektoratit.

‘Admovere’ pretendon se Gjykata kreu tri shkelje ligjore në rastin e ‘Plagjiaturës së stafit akademik’

Organizata “Admovere” po pretendon se Gjykata Themelore në Prishtinës ka bërë shkelje thelbësore të dispozitave të procedurës kontestimore, duke konstatuar gabimisht gjendjen faktike dhe zbatuar gabimisht ...

Reagon Gashi pas akuzave të AShAK-ut: Hulumtimi ‘Kriza në Akademi’ është i mbështetur nga ndërkombëtarët

Shkëlzen Gashi, hulumtues i raportit “Kriza në Akademi” ka reaguar ndaj akuzave të Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës të cilët gjatë ditës së ...

Profesori Mejdi Bektashi pretendon se libri i tij nuk është plagjiaturë

I kontaktuar nga Gazeta Jeta në Kosovë, Mejdi Bektashi tha se raporti i organizatës 'ADMOVERE' nuk ka bazë dhe se për ta vërtetuar se libri i tij ...