Postet nga: Adea Batusha

Kuvendi Vendos për Demarkacionin, Gjykata e Apelit për Aktivistët e VV-së

658 ditë, apo 1 vit e 9 muaj më parë, në natën e 4 gushtit të vitit 2016, ndërtesa e Kuvendit të Kosovës u godit me anti-tank.

Vetëvendosje Kërkon Lirimin e Aktivistëve Përmes Billbordeve

Pak orë pasi që zyrtarë të Lëvizjes Vetëvendosje kërkuan të zbatohen kërkesat e miratuara në Kuvend për aktivistët e dënuar, në billborde të ...

Ekskluzive: Prokuroria Kërkon Dënim më të Lartë për Aktivistët e VV- së

Prokurori Abdurrahim Islami ka kërkuar dënim më të lartë për aktivistët e Vetëvendosjes, Adea Batusha, Egzon Haliti, Atdhe Arifi dhe Frashër Krasniqi, për ...

Dënimi i Aktivistëve, Vetëvendosje Përgatit Ankesë

Lëvizja Vetëvendosje ka vendosur që së bashku me avokatët të cilët kanë marrë përsipër mbrojtjen e aktivistëve të tyre të bëjnë ankesa ...

Trupi Gjykues: Atdhe Arifi e Pranoi 'Aksidentalisht' Blerjen e Motorit

Më shumë se një muaj qëkur katër aktivistët e Lëvizjes Vetëvendosje u dënuan me 21 vjet burg për sulmin në Kuvendin e Kosovës, ...

Ekskluzive: Provat Materiale që i Çuan në Burg Aktivistët e VV-së

Saktësisht 31 ditë pasi që shqiptoi 21 vjet burg ndaj katër aktivistëve të Lëvizjes Vetëvendosje të akuzuar për sulmin në Kuvendin e Kosovës,  Gjykata Themelore ...

Reagimet e VV-së Pas Dënimit të Katër Aktivistëve

Drejtues dhe simpatizantë të Lëvizjes Vetëvendosje kanë shprehur në mediat sociale zhgënjimin e tyre rreth vendimit të sotëm të Gjykatës Themelore në Prishtinë për ...

Përplasja e Fundit në Gjykimin për Sulmin në Kuvend

Prokurori Abdurrahim Islami dhe të akuzuarit për sulmin në Kuvendin e Kosovës për herë të fundit ballafaquan pretendimet e tyre.