Postet nga: 8 marsi

Gratë në biznes, përtej paragjykimeve dhe sfidave

Edhe pse viteve të fundit është rritur numri i grave sipërmarrëse, ato vazhdojnë të përballen ende më sfida të shumta në mjedisin e biznesit.

Gratë midis shtypjes, pabarazisë dhe suksesit individual

Ky 8 mars i vitit 2020 i ka gjetur gratë e Kosovës më së miri të përfaqësuara deri më tani në pozitat udhëheqëse në vend.

​Gratë nuk festojnë, marshojnë dhe kërkojnë të drejtat e tyre

Dhjetëra gra e burra kanë marshuar rrugëve të Prishtinës me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Gruas, duke kërkuar fuqizimin dhe mbështetjen e ...

Presidenti flet për barazi gjinore, nuk e ka asnjë këshilltare

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, në Ditën Ndërkombëtare të Gruas, ka thënë se duhet të zotohemi për më shumë barazi dhe trajtim të ...

​OKB: Asnjë vend i botës nuk e ka arritur barazinë gjinore

25 vjet pas platformës së Pekinit për të drejtat e grave, OKB pubikon një raport për të verifikuar arritjet dhe dështimet.

Shënohet Dita Ndërkombëtare e Gruas

Sot shënohet 8 Marsi – Dita Ndërkombëtare e Gruas.

Fotogaleri - Gratë e misionit të NATO-s në Kosovë

270 gra ushtare të NATO-s shërbejnë në kuadër të KFOR-it në Kosovë, mision ky i udhëhequr nga NATO-ja që operon që nga viti 1999 nën mandatin e Kombeve ...

Komunarët e Klinës festën e 8 marsit pritet ta festojnë në Maqedoninë e Veriut