Postet nga: 8 marsi

Prishtinë, Dita e Gruas - ditë e protestës

Në ditën ku vajzat dhe gratë do duhej të dilnin e të festojnë lirinë dhe pavarësinë e tyre, sot ato së bashku me qytetarë, aktivistë e politikanë protestuan ...

8 Marsi, FSK mban konferencë për rolin e gruas në institucionet e sigurisë

8 marsi është dita e gruas në gjithë botën, kjo ditë shënohet edhe në Kosovë.

'Marshojmë s’festojmë' - Motoja e protestës për të drejtat e grave dhe vajzave - VIDEO

Rrugët e Prishtinës janë stërmbushur me qytetarë, aktivistë të cilët po kërkojnë drejtësi për të drejtat e vajzave dhe grave.

Dita e Gruas, dhjetëra qytetarë marshojnë me biçikleta nëpër Prishtinë

“Marsho me biçikletë”, është protesta simbolike e cila u mbajt në afërsi të Memorialit “Heroinat” në Prishtinë.

Dita e Gruas festohet me protesta në Kosovë, 1222 viktima të dhunës u raportuan më 2020

Sot në të gjithë botën shënohet Dita Ndërkombëtare e Gruas.

‘Kundër patriarkatit që vret’, sot marsh në Prishtinë

 

“Kundër patriarkatit që vret” të hënën marsh në Prishtinë

Me moton “Marshojmë kundër patriarkatit që vret” këtë vit në Kosovë do të shënohet Dita Ndërkombëtare e Gruas. Kolektivi “Marshojmë s’festojmë”, i përbë...

Pamje - ‘8 trëndafilat për 8 mars, 8 fyerjet e grave në Kuvend’, protesta artistike e të riut kosovar

I veshur me të zezë, maskë të vendosur në fytyrë, në dorën e djathtë mbante lule të bashkangjitura me mesazhe e të mbështjella me një kravatë ngjyrë kuqe, ...