Postet nga: 2 korriku

Shënohet 30 vjetori i Deklaratës së 2 Korrikut të 1990-ës

Lëvizja Vetëvendosje dhe grupi i delegatëve që miratuan Deklaratën e 2 Korrikut kanë kujtuar sot në mënyrë simbolike 30 vjetorin e miratimit të Deklaratës Kushtetuese të 2 ...

Rëndësia historike e Deklaratës së 2 korrikut 1990

29 vjet më parë deputetët e Kuvendit të atëhershëm të Kosovës votuan Deklaratën Kushtetuese përmes së cilës Kosovën e shpallën njësi ...

Veseli: 2 Korriku 1990 ishte bazament i platformës për pavarësi

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Kosovës, Kadri Veseli, sot, në 29-vjetorin e shpalljes së Deklaratës Kushtetuese të 2 Korrikut 1990, priti në takim ish-delegatë të Kuvendit të Kosovë...

Albin Kurti kujton 2 Korrikun, kërkon ‘Republikë të Tretë’

Sot bëhen 28 vjet që kur delegatët e atëhershëm të Kuvendit të Kosovës, miratuan Deklaratën Kushtetuese të pavarësisë së Kosovës, e njohur si ...

300 Mijë Euro për Delegatët e 2 Korrikut 1990

Qeveria e Kosovës ndau sot 300 mijë euro për delegatët e Kuvendit të Kosovës që më 2 korrik 1990 miratuan deklaratën kushtetuese me të cilën atëherë ...

Nuk janë më 35 Delegatë të Deklaratës së 2 Korrikut

Nuk janë më 35 Delegatë të Deklaratës së 2 Korrikut

Shabani, gjatë takimit të sotëm të delegatëve të atëhershëm me kryetarin e Kuvendit Kadri Veselin, kërkoi që këta delegatë të kompensohen materialisht për ...

26 Vjet nga Deklarata Kushtetuese

111 delegatë e shpallën Kosovën më 2 korrik 1990 njësi të barabartë të federatës ose konfederatës jugosllave, duke nisur me këtë veprim rrugën e gjatë drejt ...