Çfarë pritet nga formati i ri i fundjavës së garave të 'Formula 1' më 2022

Fundjavat e garave të “Formula 1” do të duken pak më ndryshe nga viti 2022 e tutje, pas një ndryshimi në orar.

Përpara hapjes së sezonit, po ju njoftojmë me lajmet se si kanë ndryshuar gjërat për këtë vit:

E enjtja nuk është më ditë mediatike

Tradicionalisht, skuadrat do ta kishin pjesën më të madhe të stafit të tyre në pistë të enjten në mëngjes, me detyrat e medias duke marrë një pjesë të madhe të ditës.

Megjithatë, konferenca për media e pilotit para garës, e cila vitin e kaluar u panë të 20 pilotët të flisnin në çifte gjatë një periudhe katër-orëshe, është zhvendosur për të premten në mëngjes.

E enjtja tani do të fillojë më vonë, duke i lejuar disa të fluturojnë atë mëngjes për ngjarjet evropiane dhe jo të mërkurën.

Një kohë 3.5-orëshe është shënuar për shëtitjet e ekipit në pistë, ndërsa FIA do t’i kryejë kontrollet e sistemeve të saj dhe inspektimet e pistave ndërsa ekipet do të përfundojnë takimet e tyre inxhinierike.

Konferencat për media do të mbahen të premten

Konferenca për media e pilotëve do të hapet të premten. Do të zgjasë më shumë se dy orë dhe duhet të përfundojë 90 minuta para stërvitjes së parë.

Ajo seancë, sikurse me të gjitha seancat e praktikave falas, do të zgjasë një orë – por do të zhvillohet më vonë.

Praktika e dytë do të fillojë dy orë pas përfundimit të FP1 (Trajnimit të parë), me njoftimin e shoferit që mbetet në vend 90 minuta pasi flamuri me kuadrate bie për FP2 (Trajnimit të dytë).

Shefat e skuadrave flasin të shtunën

Konferenca për media e Drejtorëve të Skuadrave – e cila më parë është mbajtur të premten mes seancave praktike, zhvendoset për të shtunën, 1.5 orë përpara FP3 (trajnimit të tretë).

Stërvitja e fundit vazhdon të jetë aksioni i parë në pistën F1 të shtunën, me kualifikimet që pasojnë disa orë më vonë.

E diela mbetet e pandryshuar

Pika kryesore e fundjavës – Grand Prix – mbetet ngjarja kryesore e së dielës, me orën e saj të saktë në varësi të vendndodhjes së garës dhe zonave kohore.

Parada e pilotëve, ku të 20-të kërcejnë në një kamion me ngarkesë të ulët ose zbresin në një makinë klasike për të kaluar në qark ndërsa intervistohen, mbetet dhe do të jetë dy orë para se të fiken dritat.

Gara e parë e Formula 1 për sezonin e ri 2022/2023 do të zhvillohet në Bahrain./Formula1.com