Sonte në DnK: E Drejta e Grave në Pronë dhe Ndryshimi i Ligjeve

Emisioni “Drejtësia në Kosovë” sonte në RTK në orën 22:20 sjell emisionin e radhës i cili trajton problematikën e trashëgimisë dhe të drejtës për të regjistruar pronën, me theks të veçantë të drejtat e grave  dhe vajzave.

Emisioni “Drejtësia në Kosovë”  ju sjell edhe deklarata e akterëve kryesorë të cilat janë pjesë e plotësim-ndryshimit të ligjeve bazike që do garantonin të drejta të barabarta për gratë kosovare në çështjet e trashëgimisë dhe atë të regjistrimit të pronës.

Po ashtu do mund t`i shihni se cilat janë rekomandimet e shoqërisë civile për pakon ligjore: Ligjin për Trashëgimin, Procedurën Jokontestimore dhe Ligjin për Noterinë që aktualisht janë prekin miratimin nga deputetët e Kuvendit të Kosovës.

Në fund të emisionit transmetohet rubrika e rregullt Polica me pamje ekskluzive nga aksionet e Policisë në luftën kundër krimit.

Drejtësia në Kosovë” transmetohet çdo të premte ne 22:20 në RTK dhe repriza të hënën në mesditë.

21 Prill 2017 - 16:58

Kallxo 21/04/2017 - 16:58
NDËRVEPRIMI0
Prishtina Insight
NA NDIQNI

Send this to a friend