Ndertesa e Komunes se Pejes, Pej. 04 Qershor 2015. Photo:Atdhe Mulla.

Shefi i kabinetit Gazmend Muhaxherit dhe zyrtarë të tjerë po hetohen për korrupsion

Prokuroria e Pejës e ka konfirmuar se Durim Sheremeti, shef i kabinetit të kryetarit të komunës së Pejës, Gazmend Muhaxheri, është duke u hetuar lidhur me një tender.

Kur u pyet nga KALLXO.com nëse Sheremeti është duke u hetuar për këtë rast, Prokuroria e Pejës u përgjigj se pesë persona janë duke u hetuar në lidhje me keqpërdorimet me një tender.

“Konfirmojmë se kemi pranuar kallëzim penal për rastin në fjalë nga Policia e Kosovës, dhe për të njëjtin rast Prokuroria Themelore e Pejës ka marrë aktvendim për fillimin e hetimeve ndaj 5 personave; 4 prej tyre të dyshuar për veprën penale “keqpërdorim i pozitës zyrtare apo autoriteti zyrtar”, dhe 1 për veprën penale “mashtrim”,  tha Prokuroria e Pejës për KALLXO.com.

Sipas burimeve të KALLXO.com, shefi i kabinetit të kryetarit Muhaxheri dyshohet se ka nënshkruar në mënyrë të kundërligjshme një kontratë të cilën nuk e kishte nënshkruar komisioni për pranim.

Sheremeti tha për KALLXO.com se nuk është në dijeni se është duke u hetuar e as që është ftuar për t’u marrë në pyetje nga Prokuroria.

“Nuk është e vërtet kjo punë, nuk kam informatë për ketë punë, sigurisht nuk kam marrë asnjëherë ftesë prej Prokurorisë kur të marr do t’i përgjigjem”, tha Sheremeti.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!