Qeveria me Limakun vazhdojnë Aksham Pazarin

Emisioni ‘Jeta në Kosovë’,  shpalosi hulumtimin e analistit financiar Hekuran Murati mbi zgjatjen e pistës së Aeroportit Ndërkombëtar të Prishtinës ‘Adem Jashari’.

Murati tregon se si u nënshkrua kontrata për pistën e Aeroportit ‘Adem Jashari’ në kundërshtim me ligjin.

Sa para nga buxheti i shtetit humben në këtë investim?

Në debat flitet edhe për kontrata tjera që përfunduan me dëme financiare për shtetin e Kosovës.

Pjesëmarrës në debat janë Hekuran Murati, analist financiar, Besnik Bislimi – VV, Profesor në AUK, Eset Berisha – Ministria Infrastrukturës , Haki Abazi – Instituti i demokracive në zhvillim dhe Korab Sejdiu, Deputet.

Emisioni “Jeta në Kosovë” transmetohet çdo të enjte në RTK në orën 20:15 dhe repriza të premten në mesditë.

 

Ministri në detyrë i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi është shprehur optimist në lidhje me rezultatet që do të shpallen për testin PISA këtë vit.

Bytyqi në Debatin “ZgjidhjepërZgjedhje” e ka thënë se Kosova këtë vit do të rangohet tre vende më lartë se në vitin 2015.

“Kur flasim për testin PISA janë disa elemente që na bëjnë më optimist, që do të jemi më mirë se që kemi qenë më mirë se në vitin 2015. Unë mendoj që do të jemi rankuar minimumi 3 vende më lartë se që kemi qenë”, ka thënë ai.

Ai ka treguar arsyet pse mendon se do të ketë përmirësim në rangim.

“Duhet të bëhemi real, për dy arsye për ndryshimet që kanë ndodhur nga 2015 për korrikullën në kompetencë, elementi i dytë është përgatitja që i kemi bërë për testin –pisa 2018, dhe kemi bërë një organzim të shpejtë dhe kemi arriture që ti bëjëm disa teste provuse me nxënës, me të gjitha shkollat ku kemi pretenduar që do të jenipejsë e testit PISA shto kësaj kemi bë një test të dytë provues dhe kemi rezultate të mira”, tha Bytyqi.

Testi ndërkombëtar PISA ku Kosova mori pjesë për herë të parë në vitin 2015 e rangoi Kosovën të tretën nga fundi në mesin e 72 vendeve të botës.

Bytyqi ishte pjesë e debatit me ish-Ministra dhe zyrtarë të kësaj fushe. Pjesëmarrës në debat ishin: Rexhep Osmani, Arsim Bajrami dhe Arbërie Nagavci.