Prokurori: Provat Tregojnë se Astrit Dehari Bëri Vetëvrasje

Raporti i Institutit të Mjekësisë Ligjore rreth shkaqeve të vdekjes së Astrit Deharit i bërë publik sot në Prishtinë, përcakton se ai ka bërë vetëvrasje.

Këtë e ka konfirmuar sot Kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Prizren, Sylë Hoxha, në një konferencë për shtyp.

Konferenca e Hoxhës erdhi menjëherë pasi ai ia dorëzoi raportin përfaqësuesit ligjor të familjes Dehari, avokatit Tomë Gashi.

“Të gjitha provat dhe ekzaminimet e kryera gjatë procesit hetimor demonstrojnë se ky rast ishte vetëvrasje”, tha kryeprokurori Hoxha në konferencë për shtyp.

“Vdekja ka ardhur si pasojë e asfiksisë mekanike, mbyllja e organeve të frymëmarrjes si pasojë e mbylljes së rrugëve të sipërme të frymëmarrjes nga një mjet i fortë”, shtoi ai.

Sipas Hoxhës, prokuroria deri më tani ka marrë në pyetje 17 persona, prej të cilëve 4 janë marrë në pyetje për herë të dytë, në procesin e zbardhjes së rastit.

Por ai tha se ende nuk ka asnjë të dyshuar për këtë rast.

“Nuk është dhënë asnjë dyshim i mundshëm për ndonjë përleshje fizike apo problem mes të burgosurve apo oficerëve me të ndjerin Dehari. Dhoma ku ka qëndruar Dehari gjendet në katin e dytë dhe dritaret nuk shihet se janë të dëmtuara. Nuk kemi asnjë person të dyshuar për vepër penale apo që mund ta ketë shkaktuar vdekjen”, tha Hoxha.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!