PDK: Vendimi i Gjykatës Kushtetuese Është Meritor

Partia Demokratike e Kosovës ka mirëpritur vendimin e Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Kosovës në ankesën e vet për të shqyrtuar kushtetutshmërinë e vendimit për zgjedhjen e Kryetarit të Kuvendit të Republikës së Kosovës.

Sipas PDK-së, vendimi i sotëm i Gjykatës Kushtetuese është “akt i vendosjes së kushtetushmerisë në vend” dhe si një “tregues i fuqishëm se vullneti i qytetarëve të Kosovës, i shprehur në zgjedhjet e përgjithshme të 8 qershorit, është suprem dhe i patjetërsueshëm”.

“U bëjmë thirrje të gjitha palëve që ta respektojnë këtë vendim meritor, në mënyrë që t’i hapet rrugë konstituimit të Kuvendit dhe formimit të Qeverisë së Republikës së Kosovës”, thuhet në deklaratën e PDK-së.

Kjo parti thotë se edhe në mandatin e ardhshëm, fryma e bashkëpunimit dhe e qasjes gjithëpërfshirëse në proceset madhore për vendin “do të jenë bosht i angazhimit dhe filozofisë politike të PDK-së”.