Pas raportimit të KALLXO.com reagon Haradinaj për mosakreditimin e universiteteve publike

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj ka reaguar pas raportimit të KALLXO.com se Këshilli Shtetëror i Cilësisë u ka tërhequr akreditimin institucional tri universiteteve publike, pas rekomandimit të ekspertëve ndërkombëtarë.

Në llogarinë e tij në Facebook, Haradinaj ka thënë se është i papranueshëm vendimi i Këshillit Shtetëror të Cilësisë për mbylljen e tri Universiteteve Publike.

“Si kryeministër i vendit, e konsideroj të padrejtë mohimin e mundësisë për regjistrim të studentëve, duke ua humbur atyre vitin. Ndaj këtij rasti do të veprojmë menjëherë, duke ndërmarrë hapa konkret në zgjidhjen e kësaj situate”, ka shkruar Haradinaj.

KALLXO.com sot ka monitoruar mbledhjen e 74-të të Këshillit Shtetëror të Cilësisë, të cilët votuan rekomandimet e raporteve të ekspertëve ndërkombëtarë të ENQA-s, sipas të cilave Universiteti i Pejës, Mitrovicës dhe Prizrenit nuk do të mund të regjistrojnë studentë të ri për këtë vit akademik.

Peja, Prizreni dhe Mitrovica mbeten pa Universitete Publike

Përveç tri Universiteteve Publike, KShC ua tërheq akreditimet edhe 4 kolegjeve private