Ministri serb i Mbrojtjes flet për demarkacionin me Kosovën

Ministri i Mbrojtjes i Serbisë, Aleksandar Vulin, tha sot se ai është në favor që demarkacioni me shqiptarët në Kosovë të zhvillohet sa më parë.

“Kur të përcaktojmë se ku do të jetë ndarja, ne do ta mbrojmë atë”, i tha ai Vecernje Novosti, raporton N1.

“Krimi që është kryer ndaj vendit tonë dhe popullit tonë është i padiskutueshëm, por tani na takon që të kemi guximin dhe forcën që më në fund të bashkohen dhe të përpiqemi të zgjidhim çështjen kombëtare serbe”, tha Vulin.

“‘Po vinte dhe erdhi’. ‘Shqipëria e Madhe’ është këtu. Tani është një pyetje nëse do ta ndalojmë apo do të presim që ajo të arrijë në Serbinë qendrore”, shtoi ministri serb.

Vulin tha gjithashtu se do të donte zgjedhje të jashtëzakonshme në qershor, pasi ai “beson se zgjedhjet janë të mira, shëruese dhe do t’i largojnë fashistët”.