Masakra në Burgun e Dubravës i bën 19 vjet

19 vjet më parë filloi masakra në Burgun e Dubravës nga regjimi i Sllobodan Millosheviqit.

Kjo masakër që nisi më 19 maj përfundoi më 24 maj, ndërsa gjatë saj u vranë 160 të burgosur shqiptarë dhe u plagosën më shumë se 300 prej tyre.

Masakra e Burgut të Dubravës konsiderohet ndër më të mëdhatë të kryera nga forcat serbe në Kosovë gjatë luftës së viteve 1998-1999.

Një pllakë përkujtimore me emrat e të gjithë të vrarëve është e vendosur brenda këtij burgu, ndërsa për këtë masakër nuk është dënuar askush.