Pamje nga shfaqja "Grafitet"

Liria e 'Shpronësuar' në Skenë

Repertori i Teatrit Kombëtar do të pasurohet edhe shfaqjen me shfaqjen “Grafitet”, tematika e të cilës zhvillohet në korridorin e një banesë dhe paraqet kohën e pas luftës.

Çdo derë e atij korridori përmban nga një personazh dhe jetën e atij personi e cila bëhet ndoshta edhe pa dashur pjesë e jetës në Kosovë.

Shfaqja është e përqendruar te liria e fituar dhe çfarë ndryshimeve sjell ajo në jetën e këtyre personazheve.

Sipas regjisorit të shfaqjes Fadil Hysaj, ngjarja e cila paraqet kohën kur njerëzit e fitojnë lirinë nuk flet për ata që janë pjesë e politikës.

“Është abuzuar me lirinë, e kanë pronësuar lirinë e njerëzve kasta politike por jo vetëm në Kosovë por edhe në Ballkan, ku njerëzit që hyjnë në politikë hyjnë për nevoja të veta, me u ba milioner. Shfaqja nuk flet për ta, rryma e shfaqjes flet për ta”, tha ai.

Sipas tij, shfaqja flet për jetën e njerëzve që nuk janë pjesë e politikës dhe për lirinë.

“Shfaqja flet për njerëzit që nuk janë pjesë e asnjë politike…Drama e atyre njerëzve që s’kanë qenë as me luftën, as për luftën, as kundër luftës dhe në njëfarë mënyrë ata që kanë mendu me u gëzu që liria erdh dhe në fund atë liri dikush e përvetëson e qon në shtëpi, bon çka don me to, e djeg në njëfarë mënyrë”, sqaroi ai.

Pjesë e shfaqjes “ Grafitet” janë aktorët Çun Lajçi, Bislim Muçaj, Sheqerie Buçaj, Drita Krasniqi, Ylber Bardhi, Armend Ismajli, Armend Baloku, Shpejtim Kastrati dhe Adhurim Demi.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!