Libri i Bekim Fehmiut Lejohet të Hyjë në Kosovë

Kopjet e librit “Shkëlqim dhe Tmerr“ të Bekim Fehmiut të cilat ishin ndaluar në pikën doganore në Mitovicë do të hyjnë në Kosovë. Pasi Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë dha lejen që ato të shpërndahen pas qëndrimit treditor të bllokuara në një pikë doganore në Mitrovicë.

Faton Fetahu, asistent i Ministrit Arsim Bajrami, tha për KALLXO.com se raporti për lejim e hyrjes së librit është dërguar në doganë.

“Ministria e Arsimit ka marrë vendim që ta lejojë hyrjen e librit të Bekim Fehmiut në Kosovë pas raportit të Inspektoratit të rajonit të Mitrovicës”, tha ai.

Librat ishin ndaluar që të hynin në Kosovë pas vendimit që kishte marrë ministria që të ndalonte çdo libër nga Serbia të hynte në Kosovë.

Ky vendim ishte marrë si kundërpërgjigje pas ndalimit të hyrjes se librave shqiptarë në  Serbi nga qeveria e Beogradit.

http://kallxo.com/serbia-kthen-ne-kosove-tekstet-shkollore-ne-gjuhen-shqipe/

Pjesa e dytë e librit  “Shkëlqim dhe Tmerr” ka ardhur si rezultat i manifestimit të festivalit “Mirëdita, dobar dan!”.