Kadri Veseli për ‘Syrin e Popullit: Këta janë krahu i armatosur i Vetëvendosjes

Në gjykimin e pjesëtarëve të organizatës ‘Syri i Popullit”, kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli, i cili është ftuar në cilësinë e dëshmitarit, ka varguar një numër akuzash në drejtim të tyre.

Veseli e quajti këtë organizatë si “plehu i kombit” ndërsa e lidhi atë edhe me një parti politike të Kosovës.

“Ky është krahu i armatosur i Vetëvendosjes”, tha Veseli në gjykatë.

Duke folur për letrat të cilat ishin shkruar në emër të të akuzuarit kryesor, Murat Jashari, kreu i Kuvendit Veseli, emri i të cilit figuron në një listë të pretenduar të kësaj organizate për likuidim, tha se Jashari nuk është autor i atyre letrave.

“Murati s’din me shkrujt, krejt ja ka shkrujt Sadri (Ramabaja). Sadrinë asnjëhere se kam pa, shkrimet i ka shkrujt ai”, tha Veseli.

Ndërsa i akuzuari Ramabaja nuk pranoi t’i bëjë pyetje Veselit.

“Nuk kam pyetje për dëshmitarin sepse u tregua që është mbi gjykatën”, tha Ramabaja.

Veseli iu kundërpërgjigj menjëherë.

“Sadri Ramabaja ka dalë mbi gjykatën dhe shtetin duke e marrë drejtësinë në duar”, tha ai.

Pjesëtarët e organizatës ‘Syri i Popullit’ janë arrestuar pas plagosjes së avokatit kosovar, Azem Vllasi, në Prishtinë në mars të vitit të kaluar.