Nga shpallja e aktgjykimit për vrasjen e policit Shemsi gashi. Foto: KALLXO.com

Gjykata shpalli dënimet lidhur me vrasjen e policit Shemsi Gashi në lagjen Mati në Prishtinë

Në rigjykimin për vrasjen e policit Shemsi Gashi, Gjykata ka shpallur verdiktin ndaj personave të akuzuar lidhur me këtë vrasje.

Trupi gjykues i kryesuar nga gjykatësja Valbona Musliu-Selimaj, si dhe dy anëtarët e tjerë, gjykatësit Beqir Kalludra e Kujtim Krasniqi, pas rigjykimit të këtij rasti kanë shpallur aktgjykimin me anë të të cilit të akuzuarit Ramadan Gashi i është shqiptuar dënimi me burgim prej 25 vjetëve.

Vesel Gjinovci  është dënuar me 8 vjet burgim.

Me 5 vjet burgim është dënuar Kujtim Bejiqi, Vesel Bunjaku me 5 vjet e gjysmë ndërsa Adonis Gashi me 5 vjet e 10 muaj burgim.

Kurse Mujë e Agron Gashi janë liruar nga aktakuza.

Në korrik të këtij viti, Gjykata e Apelit e kishte kthyer këtë rast në rigjykim.

Sipas Gjykatës së Apelit, në aktgjykimin e Gjykatës Themelore ka pasur kundërthënie ndërmjet asaj që thuhet në aktgjykim si dhe deklaratave të dhëna nga dëshmitarët

https://kallxo.com/vrasja-e-rreshterit-shemsi-gashi-apeli-e-kthen-rastin-ne-rigjykim/

Gjykata Themelore në Prishtinë u kishte shqiptuar 58 vjet burg shtatë të akuzuarve për vrasjen e rreshterit policor Shemsi Gashi ndërsa njërin nga të akuzuarit Agron Gashin e kishte shpallur të pafajshëm, raporton KALLXO.com.

Herën e parë i akuzuari Vesel Gjinovci ishte dënuar me 9 vjet e gjysmë burg në akuzat për vrasje të rëndë si dhe armëmbajtje pa leje, Kujtim Bejiqi ishte dënuar me 6 vjet burg, Ramadan Gashi i akuzuar për shtytje në vrasje të rëndë si dhe armëmbajtje pa leje ishte dënuar me 25 vjet, Mujë Gashi ishte dënuar me 3 vjet burgim për veprën penale armëmbajtje pa leje, Robert Gashit për veprën penale moslajmërim të veprës penale ishte dënuar me 3 vjet burgim, i njëjti ishte liruar nga vepra penale armëmbajtje pa leje.

Gjykata Themelore Vesel Bunjakut i kishte shqiptuar dënimin me 7 vjet e 6 muaj burgim ndërsa Adonis Gashi ishte dënuar me 4 vjet burgim.

Kurse ndaj të akuzuarit Agron Gashi, Gjykata Themelore në Prishtinë kishte marrë aktgjykim lirues.

https://kallxo.com/58-vjet-burg-per-vrasjen-e-policit-shemsi-gashi/

Mirëpo, pas shqyrtimit të ankesave të mbrojtësve të të akuzuarve si dhe të  prokurorit, Gjykata e Apelit kishte marrë aktvendim që për shkak të shkeljeve të cilat thuhet se janë konstatuar në aktgjykimin e Gjykatës Themelore të Prishtinës, çështja të kthehej në rigjykim.

Eprori policor i krimeve ekonomike Shemsi Gashi ishte vrarë më 25 mars 2015 në lagjen “Mati” të Prishtinës, ndërsa për vrasjen e tij Prokuroria Themelore në Prishtinë akuzoi tetë persona.

Ramadan Gashi, Muja Gashi, Agron Gashi, Adonis Gashi, Robert Gashi dhe Vesel Bunjaku akuzohen për planifikimin e vrasjes së Shemsi Gashit, ndërsa për vrasjen e tij ngarkohen Vesel Gjinovci e Kujtim Bejiqi.

Në aktakuzë bëhet e ditur se për vrasjen e Gashit, Vesel Gjinovcit e Kujtim Bejiqit u ishin premtuar 5 mijë euro.

Aktakuza zbulon se shtëpia e Gashit ishte sulmuar me armë një muaj para vrasjes së tij, por rreshteri nuk e kishte lajmëruar sulmin në polici, ngase dëshironte që problemet private t’i mbante larg detyrës zyrtare.

Gjatë shqyrtimit gjyqësor Vesel Gjinovci e kishte pranuar fajësinë por Gjykata nuk e ka pranuar pranimin e fajësisë nga i akuzuari.