Gazetari i BIRN/Internews Kosova, Rrahman Ramaj, merr çmimin nga guvernatori i Bankës Qendrore, Bedri Hamza - Foto: BQK

Gazetari i BIRN/Internews Kosova Fiton Çmim për Storie në Ekonomi

Storia “Pakoja Fiskale Dështoi të Ulë Çmimet për Qytetarët”, e publikuar në “Gazeta Jeta në Kosovë“, fitoi çmimin për storien më të mirë në shtyp – media të printuara dhe media elektronike në fushën e ekonomisë dhe sektorit financiar.

“Pakoja Fiskale Dështoi të Ulë Çmimet për Qytetarët” trajton efektet e pakos së re fiskale që hyri në fuqi në shtatorin e vitit 2015.

Pakoja e re fiskale e prezantuar nga Qeveria e Kosovës, e cila parashikohej të lehtësonte koston e jetesës për familjet me të ardhura të ulëta, si një prej qëllimeve kryesore të saj, ka dështuar duke  mos dhënë rezultatet e pritura.

Vlerësohet se kjo pako ka ulur koston për bizneset, sidomos sa u takon lëndëve të para, por nuk ka arritur të ndikojë në uljen e çmimeve për konsumatorë.

Pakoja Fiskale Dështoi të Ulë Çmimet për Qytetarët

Banka Qendrore e Kosovës u ka ndarë çmime edhe gazetarëve të mediave tjera si dhe ekonomistëve të rinj për punimet më të mira hulumtuese në fushën e ekonomisë dhe financave.

Në një ceremoni rasti të organizuar në ambientet e BQK-së, çmimet i ndau guvernatori Bedri Hamza.

Çmimin për storien më të mirë televizive me temën ”Rritja ekonomike e Kosovës “ e fitoi Faton Salihu nga RTK. Për storjen më të mirë në shtyp- mediat e printuara -mediat elektronike fituan Lulzim Ahmeti nga Telegrafi, Albert Spahiu nga Gazeta Ekonomia dhe Rrahman Ramaj nga Rrjeti për Gazetari Hulumtuese (BIRN).

20170228082539740

Guvernatori Bedri Hamza tha se BQK-ja tanimë e ka bërë traditë ndarjen e çmimeve për ekonomistët e rinj, aktivitet ky që ka për qëllim nxitjen e aktivitetit hulumtues në fushën e ekonomisë në mesin e hulumtuesve të rinj.

Me tej ai theksoi se shtimi i punimeve të dorëzuara në vazhdimësi ka ngritur cilësinë e punimeve të dorëzuara nga kandidatët për këtë çmim, dhe kjo “është një garancë inkurajuese për kandidatët që të vazhdojnë të jenë pjesë e garave të tilla dhe të jenë pjesë e konkurrencës për këtë çmim”.