Flamuri europian mbush 33 vjet

Komuniteti Europian më 26 maj të vitit 1986 miratoi flamurin europian, simbol i Bashkimit Europian, por edhe i identitetit në kuptim më të gjërë.

Flamuri europian përbëhet nga 12 yje të arta në një rreth me sfond blu.

Yjet simbolizojnë idealet e bashkimit, solidaritetit dhe harmonisë mes popujve të Europës.

Numri i yjeve nuk lidhet me numrin e shteteve anëtare të BE-së, edhe pse rrethi është simbol uniteti./21Media