Gjykimi ndaj Ukë Rugovës dhe të tjerëve - 03.07.2019

Fjalët e Ukë Rugovës në gjykimin për mashtrim me viza italiane

“Jo nuk ndjehem fajtor”, kështu është deklaruar sot para Gjykatës Ukë Rugova, i akuzuar nga Prokuroria Speciale se ishte pjesë e një grupi kriminal, qëllimi i të cilit ishte përfitimi material, duke furnizuar individë me viza Schengen të BE-së nga Ambasada italiane në Prishtinë, të cilat janë marrë në mënyrë të paligjshme ose përmes korrupsionit.

Njëjtë janë deklaruar para gjykatës edhe të akuzuarit tjerë: Astrit Haraqija, Izet Beqiri, Florjan Petani, dhe Qefser Beholli.

Të njëjtit pas leximit të aktakuzës nga ana e Prokurores Speciale Florije Salihu Shamolli u deklaruan të pafajshëm kundrejt akuzave që u vihen ne barrë.

Sipas aktakuzës së përpiluar nga Prokuroria Speciale, Ukë Rugova ishte pjesë e një grupi kriminal qëllimi i të cilit ishte përfitimi material, duke furnizuar individë me viza Schengen të BE-së nga Ambasada italiane në Prishtinë, të cilat janë marrë në mënyrë të paligjshme ose përmes korrupsionit.

Gjatë seancës së sotme, trupi Gjykues I kryesuar nga kryetarja Naime Jashanica-Krasniqi ka vendor që ta veçojë procedurën penale ndaj Ukë Rugovës. Astrit Haraqija, Izet Beqiri, Florjan Petani, dhe Qefser Beholli.

https://kallxo.com/gjykimi-ndaj-uke-rugoves-dhe-te-tjereve-per-vizat-italiane-gjykata-vecoi-proceduren/

Sipas aktakuzës plot 556 viza Schengen ishin marrë nga Ambasada e Italisë në Prishtinë në lidhje me aktivitetet e grupit.

Së bashku më Ukë Rugovën në këtë rast janë të akuzuar edhe Izet Beqiri, Florjan Petani, Qefser Baholli, Astrit Haraqija, Fitim Beqiri, Azad Beqiraj, Liridona Beqiri, Kujtim Avdyli, Ragip Gashi, Visar Beqiri, Hamza Beqiri, Azem Koskoviku, Edison Idrizaj, Beg Shaqiri, Hasan Shaqiri, Driton Voca, Valon Selimi, Fadil Ahmeti dhe Haxhi Islami.

Të akuzuarit e këtij rasti janë deklaruar të pafajshëm duke mohuar pretendimet e Prokurorisë.

Të gjitha raportet e KALLXO.com lidhur me këtë rast mund t’i gjeni në këtë link.