Foto: MIDS

Fillojnë vizitat e nxënësve shqiptarë nga diaspora në Kosovë

Prej sot fillojnë eskursionet mësimore njohëse të nxënësve dhe mësuesve nga diaspora në Kosovë të organizuara nga Ministria e Diasporës dhe Investimeve Strategjike.

Si pjesë e ekskursionit, sot Ministrinë e Diasporës dhe Investimeve Strategjike e ka vizituar grupi i parë i nxënësve dhe mësuesve nga shkolla shqipe në Suedi.

Ata i priti zëvendësministri i Diasporës, Isni Kilaj, i cili theksoi se qëllimi i Ministrisë së Diasporës është  ruajtja e lidhjeve mes diasporës dhe vendlindjes. Kilaj deklaroi se kjo arrihet edhe përmes aktiviteteve të ndryshme kulturore e arsimore, përmes të cilave mësohet për historinë, kulturën dhe trashëgiminë e atdheut.

Ekskursionistët nga Suedia sot e vizituan Kuvendin e Kosovës dhe kazermat e FSK-së.

Gjatë qëndrimit të tyre, ata do të vizitojnë shkolla, qytete e monumente të ndryshme kulturore dhe historike në Kosovë, Shqipëri dhe Maqedoni.

“Ky aktivitet, me  karakter njohës mësimor, është i rëndësishëm për nxënësit nga diaspora, sepse u mundëson njohjen e atdheut, thellimin e njohurive për identitetin, gjuhën, kulturën dhe  historinë e vendit të tyre. Ekskursioni zgjat pesë ditë”, thuhet në njoftimin e Ministrisë.

Ekskursionet do të vazhdojnë me grupe të tjera të fëmijëve nga  Austria, Gjermania, Greqia, Kroacia dhe Sllovenia. Nga secili shtet pjesëmarrës do të jenë nga 50 persona.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!