Festivali i Rahovecit pjesë e rrjetit të Festivaleve dhe ngjarjeve kulturore të Europës

Festivali Ndërkombëtare i Poezisë që për të katërtën herë më radhë nga 15 deri më 17 shtator, 2018, në Rahovec, do të jetë pjese e rrjetit të Festivaleve dhe ngjarjeve kulturore të Europës. Drejtori i Festivalit të poezisë dhe një nga themeluesit dhe drejtori i Festivalit të Poezisë, Fahredin Shehu ka  bërë të ditur se poeti Amerikan Andrew Singer, bartës i projektit ‘Traffika Europa’ me seli në Paris, është duke punuar për këtë.

“Poeti amerikan Andrew Singer, bartës i projektit Traffika Europa me seli në Paris, do ta bëj dokumentimin e festivalit dhe Festivalin Ndërkombëtar të Poezisë në Rahovec e fut në rrjetin e Festivaleve dhe ngjarjeve kulturore të Europës. Aktivitetet e Festivalit do të transmetohen live në Traffika Europa Radio si dhe në Radio Aktiv në Rahovec”, ka bërë të ditur Shehu në llogarinë e tij në Facebook.

Edicioni i sivjetmë Ndërkombëtare i Poezisë në Rahovec do të mbahet për tri ditë më radhë më 15, 16  deri 17 shtator 2018, në Rahovec. Festivali organizohet nga Fondi për Edukim Kulturor dhe Trashëgimi.

Organizatorët kanë bërë të ditur se në këtë edicion, të katërtin me radhë  do të sillen emrat e shquar të letërsisë botërore, nga Japonia e deri në SHBA, nga Evropa në Azi. Gjatë ditëve të festivalit do të ketë lexime të poezive nga poetë, performancë poetike nga poetesha Japoneze Yuki Nagae, promovimi i Antologjisë Ballkanike, të edituar nga drejtori i Festivalit Fahredin Shehu dhe botuar nga Inner Child Press LTD. International, në SHBA, si dhe promovimi i opusit letrar të poetit nga Shqipëria, Xhevahir Spahiu.