Dita e dytë e Epopesë së UÇK-së nis me homazhe nga Prekazi

 

Në ditën e dytë të Epopesë së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, që njihet si Dita e Dëshmorëve, sot bëhen homazhe dhe mbahet akademi në shënimin e Epopesë së UÇK-së.

Në të gjithë Kosovën dhe trojet e tjera shqiptare do të bëhen homazhe pranë varreve të dëshmorëve që dhanë jetën për lirinë e atdheut.

Ceremonia e homazheve fillon që në orët e mëngjesit me nderime tek varri i Komandantit Legjendar, Adem Jashari në Prekaz.

Po ashtu nga ora 15:30 Kuvendi i Kosovës mbanë seancë për Epopenë e UÇK-së.

Kuvendi sot me seancë të veçantë për Epopenë e UÇK-së

 

Kurse në ora 18:00 mbahet Akademi kushtuar Epopesë së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Në ditën e fundit të Epopesë së UÇK-së, mbahet Nata e zjarreve në Prekaz.