CNN padit Donald Trump-in për ndalimin e gazetarit

CNN po bën padi ndaj Presidentit të SHBA-ve Donald Trump dhe disa ndihmësve të tij duke kërkuar rivendosjen e menjëhershme të korrespodentit Jim Acosta në Shtëpinë e Bardhë.

Padia është përgjigje për ndalimin e Jim Acostas për të hyrë në Shtëpinë e Bardhë javën e kaluar, raporton CNN.

Padia pretendon se janë duke u shkelur të drejtat e Acostas dhe amandamenti i parë dhe i pestë.

Edhe CNN dhe Acosta janë paditësit në padi. Janë gjashtë të pandehur: Trump, shefi i stafit John Kelly, sekretarja e shtypit Sarah Sanders, zëvendës shefi i shtabit për komunikimet Bill Shine, drejtori i shërbimit sekret Joseph Clancy dhe oficeri i Shërbimit Sekret dhe Oficeri është identifikuar si John Doe në padi, por thuhet se janë duke pritur identifikimin e tij, raporton CNN.