Rigjykimi për vrasjen e Donjeta Pajazitajt - 25.02.2019

Burgim i përjetshëm ndaj të akuzuarit për vrasjen e Donjeta Pajazitajt

Naser Pajazitaj, i akuzuar për vrasje ‘dinake’ të Donjeta Pajazitajt, është dënuar me burgim të përjetshëm nga Gjykata e Pejës.

Shpallja e akgjykimit ndaj Naser Pajazitajt – 25.03.2019 FOTO KALLXO

Pajazitaj akuzohej se në mënyrë ‘dinake’ e kishte vrarë Donjeta Pajazitajn e cila ishte duke shkuar në punë.

Sipas prokurorisë përderisa Donjeta ishte duke shkuar në punë, i pandehuri Naser ishte ndalë me veturë dhe e kishte marrë Donjetën me ç`rast e kishte dërguar tek vendi “Kroi i Lajthisë”, ku më pas me dy plumba në kokë e kishte privuar nga jeta.

Për këto akuza, Gjykata Themelore në Pejë në mungesë të provave e kishte liruar Naser Pajazitajn, mirëpo me ketë vendim nuk ishte pajtuar Gjykata e Apelit, e cila ka vendosur që çështjen ta kthejë edhe një herë në gjykim.

Naser Pajazitaj gjatë vitit 1993, ishte dënuar me 20 vite burgim pasi ishte shpallur fajtorë për një vrasje të cilën e kishte kryer për qëllime hakmarrje.

Në fund të procesit gjyqësor, Prokuroria kërkoi dënimin maksimal, ndërsa mbrojtja kërkoi lirimin e tij.

KALLXO.com raportoi sot gjatë ditës lidhur me deklarimin e të akuzuarit, i cili deklaroi se: “Betohem se nuk kam gisht në vrasjen e Donjetës”.

https://kallxo.com/vrasja-e-donjeta-pajazitajt-gjykata-sot-pritet-te-vendose-per-te-akuzuarin/

https://kallxo.com/i-akuzuari-naser-pajazitaj-perballet-me-video-incizime-te-dites-kur-ishte-zhdukur-donjeta/

https://kallxo.com/i-akuzuari-per-vrasjen-e-donjeta-pajazitajt-mbrohet-ne-heshtje/

.