Burimi MKRS

Alban Muja prezanton Kosovën në Bienalen e Venedikut 2019

Emërimi i artistit Alban Mujës për të prezantuar Kosovës në Bienalen e Venedikut për 2019 nga ana e Ministrit të Kulturës, Kujtim Gashi, është marrë pas propozimit të komisionerës së Pavijonit të Kosovës në këtë event Arta Agani, drejtoreshë e Galerisë Kombëtare të Kosovës.

Edicionin e 58-të të Ekspozitës Ndërkombëtare të Artit në Bienalen e Venedikut që do të mbahet nga 11 maj deri më 24 nëntor 2019.

Ka qenë vetë ministri Gashi ai që ia ka kumtuar edhe zyrtarisht Mujës lajmin për emërimin si përfaqësues i Kosovës në Bienalen e Venedikut, gjatë një takimi të zhvilluar sot, 4 tetor 2018, në MKRS.

Me këtë rast, ministri Gashi ka thënë se beson se Kosova do të ketë një prezantim të suksesshëm në këtë edicion të vitit të ardhshëm të Bienalit, duke vlerësuar punën e përzgjedhësit për ta prezantuar vendin në një event me rëndësi ndërkombëtare.

“Artisti Alban Muja, i cili do të prezantojë Kosovën në Bienale, është emër i afirmuar edhe në skenën botërore të artit.

Puna e Mujës është ekspozuar gjerësisht në festivale të ndryshme, panaire arti, ekspozita grupore dhe solo”, tha ministri ndër të tjerash ministri  Gashi.