Vendimet e Qeverisë, 8 milionë euro ndahen për personelin shëndetësorë

Tetë milionë euro janë ndarë për personelin shëndetësorë nga Qeveria e Kosovës në mbledhjen e mbajtur sot.

Shtesat mujore mbi pagën bazë për personelin shëndetësorë do të ndahen për muajt: janar, shkurt dhe mars 2021.

Ndarja e mjeteve do të bëhet sipas kategorizimit:

Kategoria I – mjekë, iu ndahet shtesa prej 250 euro në muaj

Kategoria II – infermierë, iu ndahet shtesa prej 150 euro në muaj dhe

Kategoria III – stafi mbështetës – teknik, iu ndahet shtesa prej 100 euro në muaj.

Kosova është duke u ballafaquar me pandeminë COVID-19 që nga muaji mars 2020, dhe për këto dhjet muaj stafi shëndetësorë është vija e parë e frontit për luftimin e pandemisë.

Kujtojmë se në Kosovë deri më tani mbi 57 mijë qytetarë janë infektuar me SARS-CoV-2, ndërsa 1,433 të tjerë kanë vdekur.

Në anën tjetër mbi 5 mijë raste janë ende aktive.